Søkeskjema

GDPR med Elysee Dental

General Data Protection Regulation (GDPR) er en EU-direktiv som vil bli lovpålagt og tre i kraft 1. juli 2018. 

Hos Elysee Dental har vi i forbindelse med innføring av GDPR gått igjennom de generelle og særlige betingelser for våre tjenester, og har sikret at vi håndterer persondata i overensstemmelse med de nye lovkrav.

Elysee Dental – data ansvarlig og ikke databehandler
Hos Elysee Dental er vi dataansvarlig og ikke databehandler. Det betyr at det ikke er nødvendig å ha en databehandleravtale med oss.

Grunnen til at Elysee Dental er dataansvarlig og ikke databehandler, er fordi vår service ikke består i behandling av personopplysninger, men formidling av individuelt tilpasset medisinsk utstyr. Ønsker du mer opplysning om dette se Datatilsynets Veiledning om dataansvarlig og databehandlere.

Send færre persondata
I henhold til GDPR anbefaler vi våre kunder å unngå å sende oss persondata som for eksempel pasientens navn og eller fødselsnummer, men i stedet bruke deres pasientnummer.

Irrelevante persondata vil bli slettet når det ankommer  Elysee Dental, og vi registrerer kun de opplysninger som gangner bestillingen.

Velger du alikevel å bruke pasientens navn vil vi måtte notere pasientens navn i vår lokale database. Grunnen til dette er for å kunne hente ut opplysninger om pasientens protetikk i ettertid, for eksempel benyttede implantatdeler.  Dette scenariet kan for eksempel være hvis pasienten har skiftet klinikk og den tidligere klinikken ikke eksisterer lenger.

Det er viktig for oss å understreke at vi ikke under noen omstendigheter vil selge persondata til en tredjepart. I forbindelse med produksjon av individuelt tilpasset protetikk formidlet fra Kina slettes alle persondata før ordren blir sendt ut av landet.

Kliniske foto
Med hensyn til å sende kliniske bilder pr. e-post ber vi dere fortsette å bruke case/ordre nummeret som referanse data.

Intra Orale Scanning
Hvis du leverer ordren med bruk av en intra oral scanner, er leverandøren av din scanner databehandleren.
Her du spørsmål eller kommentarer til GDPR er du velkommen til å skrive til oss på:

info@elysee-dental.no